Loppuviikosta saatiin harvinaisia vieraita Oulusta! Tomi, Noora ja Viki jr. (Wachenstamm Biene-Dorith) poikkesivat kauttamme lomareissullaan ja olivat yhden yön meillä. Olipa mukava nähdä pitkästä aikaa ja Vikillehän tämä oli eka kerta sitten luovutuksen, kun kävi "kotona"! Näyttelyissä olemme toki nähneet...

Illalla Viki ja Tomi näytti meille "taidontarkastuksen" tottiksessaan ja voi jestas, miten hyvällä mallilla koira oli! Se oli iloista katseltavaa; koira nautti ja potkua löytyi ;) Nyt Tomi vaan miettimään rohkeasti sitä BH-koetta!

Perjantaina sitten heräsimme aamutuimaan, koska Lillillä oli epävirallinen MH-luonnekuvaus Maaningalla heti aamulla. Paikalla oli ruotsalaisia MH-guruja kouluttamassa Suomen ensimmäisiä, tulevia MH-luonnekuvaajia. Lilli oli siis ns. "harjoituskoirana" näille kuvaajakokelaille. Testissä oli erilaisia osa-alueita (vrt.luonnetesti). Yhden koiran testi kestää n. 45 min. Testi sattui mukavasti Tomin ja Nooran vierailun ajaksi, joten hekin pääsivät mukaan katsomaan MH-testiä. Mukana oli myös Igorin (Wachenstamm Alioth-Gaspar) omistaja Anni; lämmin kiitos teille niin video-kuin valokuvauksestakin!

Kovinkaan paljon uutta ei testi Lillistä minulle paljastanut. Lilli leikki vieraan kanssa hyvin (etäleikkiä ei tosin hiffannut), haamut selvitti ja vieheellä saalisti nopeasti (ei tarttunut kiinni). Itselleni suurin yllätys (positiivinen sellainen) oli se, kuinka rauhassa Lilli oli kolmen minuutin testiajan, kun ei tapahtunut kerrassaan mitään. Nuuski jossain välissä maata ja merkkasi ruohotupon; muuten vain seisoskeli rauhallisesti ja tarkkaavaisena maisemia katsellen ;D Minkäänlaista rauhattomuutta ei ollut havaittavissa. Aika hyvähermoinen typy, hienoa Lilli :) Aaveet yllättivät siinä määrin, että Lilli ei välittänyt niistä juuri millään tavalla, ei myöskään tullut heti tutustumaan (maan haistelu oli silloin muka tärkeämpää); niitä siis hieman taisi jänistää! Missään vaiheessa ei kuitenkaan pyrkinyt karkuun aaveita, mutta tavallaan teeskenteli, että "minuahan nuo kummitukset eivät kiinnosta" :D Paukkuihin ei reagoinut.

Testistä sai kirjallisen arvioinnin ja myös suullisen palautteen ruotsalaiselta MH-kuvaajalta (hitsit, en nyt tiedä hänen nimeään, mutta pitää selvittää...). Suullisen palautteen mukaan Lillistä näkee, että se haluaa toimia kanssani ja tavallaan se eri osa-alueilla (esim. haalari) "kysyi" minun lupaani toimiakseen. Palautteen mukaan palautuminen on aluksi nopeaa (ekalla ohituskerralla ei ole moksiskaan), mutta kun ohitukset tapahtuvat toiseen kertaan (haalari/tynnyri) niin silloin se saattaa vilkaista epämiellyttävää kohdetta ja tavallaan odottaa, vieläkö sen taholta tulee pelottelua.

Tässä joitakin kuvia:

Tervehtimisessä Lilli on tapansa mukaan välinpitämätön. Yleensä käy kerran nuuhkaisemassa vierasta ja se on sitten siinä.
1857020.jpg

Koiran piti lähteä vieraan mukaan. Lilli lähtee, muttei ole kiinnostunut vieraasta.
1857008.jpg

Leikkimistä. Leikki alkaa nopeasti ja Lillihän leikkii ja taistelee mielellään vieraankin kanssa. Tässä testissä ensin kopitellaan lelulla testinjohtajan kanssa ja lopulta leikitään koiran kanssa:
1857016.jpg

1857010.jpg

1857011.jpg

1857013.jpg

1857014.jpg

Vieheellä Lilli saalistaa vauhdikkaasti, mutta ei tartu vieheeseen (= kissojen pelastus arkielämässä ;D ?!)
1857021.jpg

Aktiviteettitaso-osuudessa Lilli on tarkkavainen ja rauhallinen:
1856999.jpg

(Tässä välissä oli etäleikki, jossa hahmo näytti kerran lelua 40m:n päässä koirasta ja sitten meni piiloon. Siitä ei ole valitettavasti kuvia. Lilli ei mielestäni oikein tajunnut koko hommaa / ei kokenut hahmoa mitenkään houkuttelevana; ei ainakaan mennyt hahmon luokse kun koira päästettiin irti. Hakutreenien "haamuista" olisi saattanut tässä olla hyötyä ;) ..).

Haalarilla kuvista näkee sen tyypillisen reaktion: kun Lilli on kerran nuuhkaissut (näkyy videolla), niin sitten ei voisi enää vähempää kiinnostaa ;) Taitaa todellisuudessa Lillin käytös olla hieman "torjuntaakin" epämiellyttävää asiaa kohtaan. Missään vaiheessa Lilli ei kuitenkaan osoita suurta pelkoa / aggressiivisuutta epämiellyttävää haalaria kohtaan:
1857001.jpg

Tähän kuvaan voisi sopia teksti Lillin suusta:
"No jo on kumma paikka, vieläkö sitä pitää tulla tarkastelemaan.... ;D"
1857002.jpg

Kun piti mennä tutustumaan räminälaitteeseen Lilli käväisi nopeasti nuuhkaisemassa ja komensi minua kaksi kertaa: "Nähty on, tuu jo!" ;)
1857003.jpg

Ja sitten aaveet lähestyvät... Lilli ei osoita pelkoa; pysyy minun edessä/sivulla aaveiden lähestyessä. Kuitenkin uteliaisuus aaveita kohtaan on pientä; kun Lilli päästettiin vapaaksi aaveiden pyshdyttyä, kului aikaa ennenkuin se tuli tekemään tuttavuutta niiden kanssa. Kävi nuuskimassa tienvartta yms. sijais(?)toimintaa...
1857004.jpg

Taisi vähän jänskättää typyä ;) :
1857006.jpg

Lopuksi vielä toistettiin alun kopittelu- ja taisteluleikki testin kuormitusten jälkeen. Leikki meni erittäin hyvin. Ampumisen aikana (olisiko ollut kaksi tai kolme laukausta) Lilli oli välinpitämätön.
1857018.jpg